Talkkari – kadonnut ammatti

Talkkari – kadonnut ammatti

Ennen lähes jokaisessa kerrostaloyhtiössä oli oma talonmies eli talkkari. Hänellä oli usein myös oma asunto taloyhtiössä, joten hän oikeasti huolehti asioista läheltä ja tunsi ympäristön sekä myös asukkaat. Kerrostaloissa nämä asiat ovat muuttuneet muutamassa vuosikymmenessä täysin.

 

Mitenkäs on meidän ”omakotitalkkareiden” käynyt? Omakotitalossa asuva vastaa edelleen oman kiinteistönsä hoitamisesta haluamallaan tavalla ja tyylillä. Se ei ole muuttunut miksikään, mutta yleisesti yhteisöllisyys ja niin sanottu naapuriapu on käynyt yhä harvinaisemmaksi. Toisaalta eläminen ja liikkuminen ovat muuttuneet eli elämme vanhemmaksi ja liikumme, matkustamme sekä muutamme useammin kuin koskaan aiemmin. Yleinen suuntaus on myös se, että emme asu enää samoissa ympyröissä useamman sukupolven kesken vaan asumme niin sanotusti omillamme, sekä nuorena kuin vanhanakin.

 

Työelämän vaatimukset ovat tänä päivänä sellaiset, että hyvä on, jos edes jotain aikaa jää perheelle, puolisolle ja lapsille sekä heidän harrastuksilleen. Näissä olosuhteissa omakotitalon talkkarihommiin aikaa ei paljon liikene tai ainakin se kilpailee siitä vapaa-ajasta, jonka voisit käyttää itse paremminkin. Ja mitä vanhemmaksi sitten elämmekin niin kuka auttaa meitä tarpeellisissa ulkotöissä, kun perinteinen lähiverkosto puuttuu tai nuorempi sukupolvi ei vain oikeasti ehdi auttamaan.

 

Omakotitalkkari on sinulle se inhimillinen vaihtoehto helpottamaan omakotiasumista ja arjen sujumista. Omakotitalkkari oppii tuntemaan myös ympäristönsä ja asukkaat sekä oman osaamisensa lisäksi hän tuo käyttöösi tarvittaessa paikallisten ammattilaisten verkoston. Näin sinulla on yksi huoli vähemmän.